Πριν από ενάμιση χρόνο, ο σεφ Robbie McCauley άφησε πίσω του τις κομψές κουζίνες μερικών από τα καλύτερα εστιατόρια του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας για να μαγειρέψει σε ένα απομακρυσμένο ιρλανδικό εξοχικό σπίτι σε έναν βράχο με θέα τον Ατλαντικό.
Το χαμηλό, ασβεστωμένο κτίριο με την οροφή από πλάκες που περιβάλλεται από άδεια πράσινα χωράφια, χιλιόμετρα μακριά από την πλησιέστερη πόλη, μοιάζει με τον ορισμό της αγροτικής Ιρλανδίας.
Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα Cliffs of Moher. Αυτό το δραματικό, ανεμοδαρμένο τοπίο που χαράσσεται από άγριους ωκεανούς βρίσκεται στο δυτικότερο άκρο της Ευρώπης και έχει κάνει πολλές κινηματογραφικές εμφανίσεις. Στα βόρεια βρίσκεται το Doolin, ένα χωριό γνωστό για την παραδοσιακή μουσική του σκηνή.
Αν και αγαπημένο των τουριστών, το απομονωμένο περιβάλλον και η ρουστίκ αισθητική του εξοχικού απέχουν πολύ από τη λάμψη των γαστρονομικών ναών με τα λευκά λινά τραπεζομάντηλα. Εδώ δεν θα βρείτε ακριβοπληρωμένους θαμώνες ή κομψά ντυμένους επισκέπτες.
Κι όμως, μέσα σε λίγους μόλις μήνες από τότε που ο McCauley και η σύζυγός του, Sophie, άνοιξαν το Homestead Cottage στην κομητεία Clare, ο οδηγός Michelin το επιβράβευσε με ένα αστέρι. Παράλληλα, πολλοί το ανέδειξαν ως το κορυφαίο εστιατόριο της Ιρλανδίας -ένας εντυπωσιακός τίτλος για μια χώρα με πλούσια γαστρονομική παράδοση.
Το βουκολικό περιβάλλον δεν έχει κάνει κακό στο εστιατόριο, με τον οδηγό Michelin να το αποκαλεί «σίγουρα το πιο αγροτικό» από τους νεότερους νικητές του, ενώ σημειώνει τα «υπέροχα ιρλανδικά προϊόντα» που βρίσκονται στο επίκεντρο του μενού του.
Πρόκειται για ένα επίτευγμα ακόμη πιο αξιοσημείωτο, δεδομένης της επισφάλειας της βιομηχανίας εστιατορίων στην Ιρλανδία και σε πολλές άλλες χώρες τα τελευταία χρόνια, με τη μοίρα πολλών να κρέμεται από ένα μεταφορικό γκρεμό, εξίσου ιλιγγιώδες με το τοπίο στο οποίο είναι σκαρφαλωμένο το Homestead Cottage.
Ο McCauley, από τη Σκωτία, και η Γαλλίδα εστιάτορας σύζυγός του φαίνεται να ενδιαφέρονται περισσότερο για τις μοναδικές γεύσεις της δυτικής γωνιάς της Ιρλανδίας παρά για τις διακρίσεις.
«Το ήθος μας είναι το τοπικό, το εποχικό και η καλύτερη ποιότητα που μπορούμε να βρούμε», λέει ο McCauley στο CNN Travel.
Αφού εκπαιδεύτηκε στη Royal Academy of Culinary Arts στο Λονδίνο και μαγείρεψε σε κορυφαία εστιατόρια όπως το Number One στο Εδιμβούργο και το Campagne στο Kilkenny της Ιρλανδίας, ο McCauley έπιασε δουλειά στο εστιατόριο του Gregan’s Castle Hotel στο Burren της κομητείας Clare, όπου τελικά έγινε επικεφαλής σεφ και γνώρισε τη μέλλουσα σύζυγό του.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Πηγή άρθρου: www.newsbeast.gr